KNLTB competitie

De KNLTB organiseert een voorjaarscompetitie en een najaarscompetitie, als ook een jeugdcompetitie en een zomeravondcompetitie. Onze club doet in het voorjaar mee met ongeveer 6 teams en in het najaar met ca. 3 teams.
I.v.m. de baanbezetting op de woensdag kunnen wij de zomeravondcompetitie op dit moment niet aanbieden.
Onze jeugdleden lessen bij ATW/Wolvega en spelen ook via die club competitie.

Competitievormen tijdens voor- en najaarscompetitie

Er zijn legio speelmogelijkheden.

In de voorjaarscompetitie hebben wij teams in de volgende onderdelen:

  • Dames Dubbel (dinsdagmiddag en vrijdagavond),
  • Heren Dubbel (woensdagavond)
  • Gemengd Dubbel (vrijdagavond).

In de najaarscompetitie doen we de laatste jaren mee met:

  • Dames Dubbel (dinsdagmiddag en vrijdagavond)
  • Heren Dubbel (woensdagavond)
  • Gemengd Dubbel (vrijdagavond)

Bij deze competitievormen moet je met een team van minimaal 4 spelers, 4 dubbelpartijen spelen. Bij de Gemengd Dubbel zijn dat een DD, een HD en 2 GD partijen.

Wil je meer weten, of je individueel of als team aanmelden? Neem dan contact op met onze VCL’s (zie onderaan dit bericht).

8&9 Competitie

Sinds een aantal jaar organiseert de KNLTB speciaal voor beginnende tennissers, of voor mensen die al langer tennissen, maar nog nooit competitie hebben gespeeld, de 8&9 competitie. Hierbij worden er niet 4, maar 2 dubbelpartijen gespeeld op een speeldag en wordt er gewerkt met het beslissende puntsysteem.
Je moet minimaal 3 mensen hebben per speeldag om mee te kunnen doen. Je mag ook met 4 mensen komen. Er wordt niet gekeken naar het geslacht van de deelnemers. Je kan dus tegen twee dames, twee heren of een gemengd koppel komen te staan.

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze VCL’s.

Speeldata en uitslagen

Via mijnknltb.toernooi.nl kan je vinden wanneer onze teams spelen en hoe ze het hebben gedaan. Wij publiceren dat niet meer via onze website.

In de kalender/agenda is wel terug te vinden op welke dagdelen onze banen i.v.m. competitie bezet zijn. Zodra voor de voor- of najaarscompetitie bekend is, worden kalender en agenda bijgewerkt en wordt er een nieuwsitem aan gewijd.

Aanmelden en Contact

De communicatie over inschrijven, speelmogelijkheden betreffende de voor- en najaarscompetitie gaat via de nieuwsbrief en komt als nieuwsitem op de site te staan.
Opgave voor de voorjaarscompetitie sluit midden december. De najaarscompetitie moet voor juni opgegeven worden.

Teamcaptains worden apart geïnformeerd en die geven dan hun team als geheel weer op voor de volgende competitie. In principe gaan we ervan uit dat teams zichzelf samenstellen, maar in voorkomende gevallen zijn we altijd bereid om samen naar oplossingen te zoeken. Zo kun je je ook individueel opgeven. Dan kijken wij samen met de aanvoerders naar mogelijkheden om je mee te laten doen binnen één van de bestaande teams.

Met alle vragen over de KNLTB competitie kun je contact met ons opnemen.

Met sportieve groet,
Bouke Kleefstra en Francien Spannenburg
VCL’s van TV in et Hoolt
Mail: VCL@tvinethoolt.nl

< Terug naar activiteiten