Baanreglement en spelregels t.a.v. gebruik Tuunhuus en kantine SCO

Baanreglement

Toegang tot de baan is alleen mogelijk voor leden met een geldig tennispasje. Je bent verplicht met jouw pasje de juiste aanvangstijd op het systeem af te hangen. Je laat daarmee aan iedereen zien dat je lid bent en hoe laat je bent gaan tennissen. Geen pasje opgehangen of onjuist geklokt? Na 15 minuten mag je afgehangen worden.

Algemene regels

 • Voor een tennispartij staat altijd 60 minuten. Iedereen moet vanuit huis een baan reserveren. Je kunt appen naar Karin Maatman (0630944610) tussen 9 en 18 uur. Als één een berichtje stuurt is dat voldoende, maar wel graag aangeven wie er samen naar de baan gaan. Mochten er te veel leden op een bepaald tijdstip willen, dan zal een andere tijd aangegeven worden.
 • Gebruik je eigen gemarkeerde tennisballen
 • Ga uitsluitend met de juiste tennisschoenen de baan op.
 • Laat geen rommel achter, ook niet in et Tuunhuus.
 • Als er niemand meer op de banen aanwezig is, dan niet vergeten de toegangshekken op slot te draaien. `s Avonds ook het licht uitdoen. Verwarming en verlichting in et Tuunhuus altijd uitdoen!

Regels tijdens activiteiten

 • Tijdens alle verenigingsactiviteiten waarbij de banen gebruikt worden, zoals Tossavonden, het Stellingwerftoernooi, het bokbiertoernooi, het wijntoernooi en de aftersummertennisavond zijn er geen vrije banen. Dit geldt tevens voor incidentele toernooien.
 • Er zijn geen vrije banen tijdens de KNLTB competitie als twee teams thuis spelen. Speelt één team thuis, dan is baan 3 vrij. De competitiewedstrijd op die baan mag altijd uitgespeeld worden.

Spelen tijdens vorst

Kunstgrasbanen zijn nauwelijks gevoelig voor diverse weersomstandigheden. Er gelden enkele beperkingen: Bij RIJP, IJZEL of SNEEUW en bij OPDOOI  (na een vorstperiode), zijn de banen ONBESPEELBAAR! De banen worden bij het ingangshek met een speciaal slot afgesloten.

Winterse omstandigheden op de tennisbaan

Opdooi is de grootste vijand van tennisbanen in de winter. Het gevaar om de banen te snel in gebruik te willen nemen, loert vooral bij de kunstgrassystemen, omdat opdooi minder goed zichtbaar is dan bijvoorbeeld op gravel. Aan het oppervlak kun je het niet zien, waardoor het idee kan bestaan dat de banen probleemloos bespeelbaar zijn. Bespeling kan in dat geval onder meer leiden tot kleine kuiltjes in de baan.

Het bestuur let op de volgende punten om de banen weer in gebruik te geven:

 1. Wordt bij betreding van de baan de kunstgrasmat nog licht ingedrukt?
 2. Hoor je tijdens het lopen een hol geluid, dan zijn de banen nog niet bespeelbaar.
 3. De stuit van een bal kan overigens ook zekerheid bieden. Een vallende bal op een baan met opdooi zal nauwelijks opstuiten.
 4. Naast het bovenstaande hanteert het bestuur ook de vuistregel: Als er op de vijver geen ijs meer ligt, hoeft het hek ook niet meer dicht.

Bij vorst zijn alle baantypen in principe bespeelbaar. Je kunt geen directe schade aanbrengen aan de toplaag. Het ligt voor de hand dat banen bij vorst wel harder en gladder zijn, met alle nadelen en risico’s van dien. Ook dan dient het bestuur een zorgvuldige afweging te maken alvorens de banen vrij te geven.

Onderhoud

Onze vereniging beschikt over een deskundige en enthousiaste verenigingsassistent voor het baanonderhoud. Het kunstgras wordt regelmatig opgeborsteld en het zand wordt waar nodig aangevuld. Tevens wordt de baan behandeld met een mos- en algenbestrijdingsmiddel. Na het spelen hoef je de baan niet te slepen met het net.

Sleutel

Wanneer er niet wordt gespeeld, hoort het hek op slot. Wil je tennissen, dan heb je een sleutel nodig. Een sleutel is te verkrijgen tegen betaling van € 10,- bij de ledenadministratie. Deze sleutel past ook op het slot van de achterdeur van SCO, zodat je altijd bij WC’s en de AED die daar hangt, kunt komen.

Voor alle duidelijkheid: Het betreden en spelen op de baan is in alle gevallen voor eigen risico!

Gebruik van de kantine en kleedkamers bij SCO

Tussen november en maart wordt het warm water in de kleedkamers afgesloten.

Spelregels gebruik Tuunhuus in relatie tot kantinediensten SCO

 • Et Tuunhuus van tennisvereniging In et Hoolt (IEH) heeft een waterleiding en vuilwaterafvoer van de SCO kantine naar et Tuunhuus aangelegd voor eenvoudige kantinediensten.
 • Indien de SCO kantine bezetting heeft, zijn de leden van IEH verplicht hun consumpties van SCO te betrekken.
 • Competitieteams zijn verplicht om alle consumpties, anders dan koffie/thee uit de kantine van SCO te betrekken.
 • Indien geen bezetting van de kantine van SCO aanwezig is tijdens competitiedagen, clubactiviteiten of toernooidagen, kan in overleg met SCO de sleutel van de kantine worden opgehaald om gebruik te maken van de faciliteiten van SCO kantine.
 • IEH geeft, nadat hiervan gebruik wordt gemaakt, een overzicht van de gebruikte consumpties en de betaling vindt meteen via de pinautomaat plaats. De sleutel wordt na afloop van de competitiedag of toernooidag teruggebracht naar SCO.
 • IEH kan gebruik blijven maken van de kleedkamers en douches zoals dit ook al meerdere jaren plaatsvindt.

Gebruik Et Tuunhuus

Het bestuur heeft voor et Tuunhuus een koffiezetapparaat en een waterkoker aangeschaft. Bekers en roerstaafjes zijn er ook. Je kunt daar dus gebruik van maken als de kantine van SCO niet bezet is.

Wat jezelf mee moet nemen is:

 • koffie
 • thee
 • filterzakjes nr. 4
 • suiker en melk
 • iets lekkers voor erbij natuurlijk!

Alle leden mogen gebruik maken van et Tuunhuus en het koffiezetapparaat en waterkoker. Voorwaarde is wel dat alles schoon en opgeruimd achtergelaten wordt, dus afwas gedaan, aanrecht opgeruimd en de vloer aangeveegd.

Als je stoelen wilt gebruiken voor buiten, wil je daarvoor dan de groene en zwarte gebruiken die onder het afdakje staan?

< Terug naar leden info