Voorjaarscompetitie uitgesteld naar juni

Corona update van de KNLTB:

“Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.”

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw en komen ze begin mei met meer info over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen.

Update KNLTB op 1 april:
Alsnog inschrijven of juist terugtrekken

  • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Een verenigingscompetitieleider (VCL) kan een nieuw team aanmelden bij de KNLTB. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder een team aan ons doorgegeven wordt, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. VCL’s kunnen terugtrekkingen doorgeven tot uiterlijk 11 april).

We houden je op de hoogte!
Blijf ondertussen lekker oefenen. Als de competitie dan doorgaat, ben je er klaar voor!

VCL’s van TV in et Hoolt

Afbeelding van HeungSoon via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *