Corona en Tennissen

Update 27 november: Na 17.00 mag er niet meer gesport worden en mag ook Et Tuunhuus niet meer gebruikt worden. Lessen en Toss avonden zijn in ieder geval de komende 3 weken afgelast.

Update 13 november: Et Tuunhuus mag overdag gebruikt worden met het CTB zoals hieronder beschreven. Na 20.00 moet de horeca, en dus ook et Tuunhuus gesloten zijn.

Bericht 6 november: Na de persconferentie afgelopen week leek het erop dat iedereen die wilde gaan tennissen dat alleen mocht met een Corona toegangs bewijs. Ook wel bekend als de QR code in de Corona check app. Gelukkig is dat teruggedraaid en mogen we gewoon sporten, zoals we het al deden bij ons op de banen.

Wel is een Corona toegangs bewijs (CTB) nodig wanneer er gebruik wordt gemaakt van de binnenruimtes en het terras. Dit is wat de KNLTB hierover meldt op hun website:

Nieuwe maatregelen

De maatregelen voor de sport vanaf zaterdag 6 november in het kort:

  • een CTB is nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zowel voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar.
    Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum. Dit geldt ook voor publiek.
  • een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie.
    Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek in binnenruimtes wel een CTB tonen.

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen. De maatregelen zijn nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november wordt gekeken welke maatregelen dan gaan gelden.

Bij onze club moet de QR code van de CTB gecontroleerd worden bij de woensdagavond toss. Ook groepjes die tennissen en gebruik maken van et Tuunhuus moeten deze check uitvoeren.
Zowel de Corona check app als de app om de QR code te scannen kunnen via de appstore gedownload worden op een smartphone.

Mocht jij bij een tennisgroepje horen die een CTB moeten hebben omdat jullie ook gebruik maken van et Tuunhuus of terras, meld dit dan bij Bouke via bouke.inethoolt@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *