Corona update KNLTB

Update 22 december:
Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn.

Hoe onze tennisleraar dat in januari gaat toepassen (op dit moment geen lessen i.v.m. de avond lockdown) zal hij dan communiceren.


Melding KNLTB 20 december:
Na intensief overleg tussen de verschillende partijen is er een update t.a.v. het buiten sporten en speciaal voor ons interessant, het beoefenen van onze tennissport.

Dat buitensporten ook tijdens de harde Lockdown die afgelopen zondag in is gegaan mocht, dat was duidelijk, maar voor zover wij uit de persconferentie begrepen met maximaal 2 personen en dus alleen enkelen.

Nu blijkt dat we wél mogen dubbelen, maar wel met een paar voorwaarden:

  • spelers 1.5 meter afstand tot elkaar én tot het andere koppel op de baan houden.
  • geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives
  • en wissel niet van baanhelft. 
Twee rackets afstand = ca 1,5 meter

Overige zaken zoals ook gecommuniceerd in het vorige bericht en zoals aangegeven bij de baanstatus, blijven wel van toepassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *