Banen dicht? Check de baanstatus!

In de winterperiode kunnen de banen gesloten zijn i.v.m. gladheid of opdooi. Gladheid is een risico voor de tennissers, opdooi een gevaar voor de baan zelf.

De banen zien wit van de rijp en zijn daardoor glad. Ook wanneer dat witte weg is en het weer dooit, blijven de banen vaak nog even gesloten i.v.m. opdooi.

Opdooi is de toestand van de banen wanneer de grond onder de kunstgrasmat nog bevroren is en water van de bovenste laag, die al wel ontdooid is, niet weg kan. Door dan te gaan tennissen, kun je de banen onherstelbaar beschadigen. Vandaar dat er ook dan nog niet gespeeld mag worden.

Houdt de melding over de baanstatus in de rechterkolom van de website in de gaten (bij mobiel naar beneden scrollen tot het kopje baanstatus zichtbaar wordt). Daar staat of de banen al dan niet gesloten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *